Login Form

 

                                                                         

 

 

Scoala a fost construita intr-o perioada in care Romania a trecut printr-o perioada de dezvoltare economica buna.
      De aceea populatia tarii si in mod special cea din Timisoara a beneficiat de crearea unor cartiere noi de locuinte, care necesitau si asigurarea spatiilor scolare. Cartierul Calea Sagului a aparut in perioada 1960-1970, datorita cresterii populatiei orasului.
      Aceasta a dus si la inmultirea copiilor de varsta scolara. In cartier s-au construit doua scoli la o distanta relativ mica cu scopul de a asigura spatiile scolare necesare in apropierea domiciliului. Este vorba de cladirea scolii noastre si ulterior celei de la Scoala cu clasele I-VI I nr.2.
     Cartierul a adapostit familii de nivel mediu, situatie care s-a perpetuat pana in zilele noastre.
      Sunt familii care pana in 1990 au fost stabile in cartier, care aveau un loc de munca sigur in intreprinderile din zona, permitandu-ne sa ne bazam pe un numar de elevi constant.

ISTORICUL SCOLII

     - 1965-1967 Construirea unitatii de invatamant cu scopul infiintarii unui liceu ca proprietate a Statului Roman; proiectul scolii prevedea si realizarea unei sali de sport, care nu s-a realizat niciodata.      
     - 1967 Data in folosinta cu destinatia infiintarii Liceului Nr. 8            
     - 1971 Transformarea Liceului Nr.8 in Scoala Generala Nr. 13, necesara pentru populatia noului cartier de locuinte denumit Calea Sagului.      
     - 1971-1996 Scoala functioneaza cu doua sectii: sectia romana si sectia germana materna.      
     - 1996 Se desfiinteaza sectia de predare a limbii germane materne. Daca pana in 1990, existau foarte multi elevi de nationalitate Germana, dupa 1992, numarul acestora s-a micsorat, majoritatea familiilor germane emigrand in Germania.      
     - 1996-2006 Scoala functioneazad cu o singura limba de predare pentru toti elevii: limba romana
     - 1998 Devine proprietatea Ministerului Invatamantului cu aceeasi destinatie de scoala pentru elevii claselor I-VIII

DOTARE

      Scoala isi desfasoara activitatea intr-o cladire P+1 si dispune de un numar de 12 Sali de clasa, un laborator, 6 cabinete, un atelier, 4 cabinete metodice, o sala de sport, un cabinet stomatologic, 3 grupuri sanitare si 8 anexe.
      Salile de clasa au o suprafata de 60 m patrati, sunt luminoase ziua, dispun de sistem de iluminat corespunzator si de sistem de incalzire centrala de la oras. Mobilierul existent este, in general, nou, schimbat intre anii 2002-2008
      Scoala este dotata cu material didactic clasic si modern. Astfel dispunem de 25 de calculatoare, 3 copiatoare, 5 imprimante, 2 retroproiectoare, 2 scannere, un aparat video, 20 de casetofoane, un frigider, o masina de spalat, un telefon/fax
      Cabinetele, laboratoarele, atelierul si sala de sport sunt dotate cu materiale didactice vechi si noi. Scoala dispune in momentul de fata de o retea de calculatoare care a fost dotata cu programul didactic AEL, care permite elevilor si cadrelor didactice sa isi desfasoare lectiile in cabinetul de informatica. Dispune de alte 10 calculatoare puse la dispozitia cadrelor didactice se in cabinete metodice sau chiar in salile de clasa.
      Scoala dispune si de un spatiu mic pentru fondul de carte al biblioteci, dar nu si de sala de lectura.
      Pana in prezent (2008), scoala a fost intotdeauna din punct de vedere estetic una din cele mai frumoase din oras. Meritul prezentarii in mod artistic a materialelor expuse in salile de clasa sau pe coridoare, desi era o perioada in care nu existau surse de aprovizionare in acest sens, se datoreaza doamnei profesoare Molnar Szuzsana sprijinita de doamna directoare prof. Frentiu Luminita pana in 1999.
      Datorita uzurii in timp a materialelor expuse, s-a simtit nevoia reactualizarii, relansandu-se proiectul de infrumusetare a spatiilor interioare a scolii. Astfel, in perioada 2001-2006, s-a derulat un program de infrumusetare si pavoazare a spatiilor scolare, expunand pe peretii claselor panouri didactice iar pe coridoare panouri tematice. Realizarea si coordonarea acestui proiect se datoreaza d-nei prof Darastean Magda. Proiectul este in derulare si in continuare, avand in vedere timpul limitat de lucru si posibilitatile financiare.